Woensdag Waterdag

m.terwielNieuwsberichten

Gezonde Scholen Startpunt en Panta rhei introduceren op ludieke wijze ‘Woensdag Waterdag’

Op woensdag 11 januari 2017 was het feest op de Prinses Christinaschool en de Panta Rhei. Vanaf die dag is het elke woensdag ‘Waterdag’. Dit houdt in dat de kinderen op die dag alleen maar water drinken. Het initiatief is onderdeel van de Gezonde School aanpak waarmee de school actief aan het werk is. Vorig jaar ontving de school het vignet Gezonde School, een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Met een groots opgezette bottle flip challenge werd Woensdag Waterdag feestelijk geïntroduceerd. Uit alle klassen mocht de beste bottle flipper meedoen aan de finale en werd er in het bijzijn van alle leerlingen gestreden om de bottle flip challenge kampioen van de school.
Na een enerverende strijd kwamen Kaj Herlaar en Lars Huitker als winnaars uit de bus op het Startpunt en Jason de Ligt op de Panta Rhei.

Na de prijsuitreiking kregen alle leerlingen een eigen bidon waaruit zij voortaan iedere woensdag water kunnen drinken. Deze bidons zijn aangeboden door Rabobank Westland en René Verhagen Schilderwerken.